Samsung, Blackberry’i satın alacağına yönelik iddiaları yalanladı

Samsung, Blackberry’i satın alacağına yönelik iddiaları yalanladı

Güney Kore’nin önde gelen firmalarından Samsung Electronics, şirketin, BlackBerry firmasını satın alacağı ile ilgili iddiaları yalanladı.

Samsung Electronics şirketinden bugün yapılan açıklamada, şirketin, Kanada’nın mobil telefon üreticisi BlackBerry firmasını satın alacağı konusunda yayılan haberler tekzip edilerek, iddiaların gerçeğe uygun olmadığı bildirildi.

İddialara bir tekzip de BlackBerry firmasından geldi. Firmanın web sitesinde yapılan açıklamada şirketin, Samsung firmasıyla herhangi bir teklif konusunda irtibata geçilmediği bildirildi.

Yerli ve yabancı medyada, Samsung’un, BlackBerry’ye hisse başına 15,49 ABD doları teklif ettiğine ilişkin haberler yayılmıştı.

BlackBerry’nin Samsung tarafından satın alınacağı konusundaki iddialar 2012 yılında da medyada yer almış, fakat her iki firma tarafından haberler yalanlanmıştı.

Öte yandan, Samsung firmasının, akıllı telefon pazarında gelir kaybına uğraması nedeniyle, özgün Tizen işletim sistemini geliştirmeye hız kazandırdığı ve güçlü güvenlik sistemi ile ün kazanan BlackBerry ile geçtiğimiz Kasım ayında, mobil güvenlik sistemine entegre olunabilen yönetim çözümünün üretilmesini öngören anlaşma imzaladığı biliniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.