Rusya’nın BM temsilcisinin röportajını sansürleyen CNN geri adım attı

Rusya’nın BM temsilcisinin röportajını sansürleyen CNN geri adım attı

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin’in röportajını sansürleyen CNN, gelen tepkilerin ardından röportajın tamamını yayınladı.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Amerikan’ın CNN kanalına verdiği röportajının sansürlendiğini dile getirdi. Çurkin’in bu açıklamaları üzerine CNN röportajın tamamını tekrar yayınladı.

Geçen salı günü Christiane Amanpour’un programında kullanılan röportaj’da Çurkin’in Suriye ve Beşar Esad ile ilgili yaptığı olumlu yorumunun kesildiği ortaya çıktı. Çurkin’in röportajdaki bu eksikliğe dikkat çekmesi ve ‘CNN sansür uyguladı’ tepkileri üzerine röportaj tekrar yayınlandı. Çurkin, “Röportajım 6-7 dakikalıktı. Suriye ile olan kısım 30 saniye idi, buna zaman bulamamaları ilginç.” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CNN, sansür uygulamadıklarını sadece zaman sıkıntısı nedeniyle kısaltma yaptıklarını bildirdi.

Röportajdan çıkartılan 30 saniyelik bölümde Çurkin, Suriye halkının büyük çoğunluğunun Beşar Esad’ı desteklediğini savunurken, muhalefetin Suriye’de insani yardımları engellediğini söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.