Rusya’nın başkenti Moskova’yı da artık S-400’ler koruyacak

Rusya’nın başkenti Moskova’yı da artık S-400’ler koruyacak

Rusya’nın başkenti Moskova’nın hava sahasını da artık Rusların ünlü hava savunma sistemi S-400’ler koruyacak.

Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir birimle birlikte S-400 Triumpf hava savunma sistemi, Moskova bölgesinde aktif hale getirildi. Bu en yeni hava savunma sistemi, Kapustin Yar’da yapılan test atışlarının ardından Moskova’ya yerleştirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Rus Hava Kuvvetleri’ne ait S-400 sistemlerinin Moskova bölgesine yerleştirildiğini duyurdu. Açıklamada “Yeni S-400 Triumf sistemi, Astrahan bölgesinde Kapustin Yar’da yapılan test atışlarının ardından Moskova’nın dışında Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir hava savunma sistemi ile birlikte hizmete girdi.” denildi.

Test sırasında 10’dan fazla hedefin füzeler tarafından başarılı bir şekilde vurulduğu açıklandı. Farklı hız ve irtifalarda balistik, operasyonel-taktik hava ve düşük irtifa hedeflerinin ayrı ayrı denendiği aktarıldı.

Sistem muharebe görevine başladıktan sonra Rusya Hava Kuvvetleri’nin en yeni hava savunma sistemi ile donanmış dört farklı birimi olacak. Bu sistemler, başkent Moskova ve merkez sanayi bölgelerinin hava sahasını koruyacak.

Rus S-400 sistemleri, çok farklı hedefleri vurabilecek şekilde tasarlandı. Bu hedefler arasında sinyal bozucu uçaklar, radar keşif uçakları, stratejik ve taktik uçakları, balistik füzeler ve hipersonik hava araçları bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.