Rusya’nın ABD’den nükleer silah beklentisi

Rusya’nın ABD’den nükleer silah beklentisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin ilkbahar aylarında gözden geçirmeyi planladığı nükleer silah doktrininde, bu silahların sınırsız kullanma olasılığından vazgeçmesini umduklarını belirtti.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı David Goldfein, ülkenin nükleer silah doktrinini önümüzdeki bahar aylarında gözden geçirebileceğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, nükleer silah dahil doktrinlerdeki değişikliklerin tamamen normal bir iş olduğunu kaydetti: “Mesele şu ki, mevcut doktrin hangi yönden gözden geçirilecek. Doktrinin yeni versiyonunun mevcut olandan farklı olarak nükleer silahların Washington tarafından sınırsız kullanma olasılığını öngörmemesini ummayı isterdik” dedi.

‘ABD’NİN DOKTRİNİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYORUZ’

Mevcut doktrinin, ABD’nin hayati öneme sahip çıkarlarını ilgilendiren tüm durumlarda nükleer silahı kullanma olasılığını öngördüğünü hatırlatan kaynak, “Bu ne anlama geliyor? Kimse bilmiyor. Bunu ABD idaresi belirleyecek. Net bir şey yok. Bu da ABD doktrinini Rus doktrininden ayıran en büyük fark. Rus doktrininde nükleer silahın kullanılabileceği durumlar net bir biçimde anlatılıyor” dedi.

ABD Kongresi, her yeni yönetimden yeni nükleer silah doktrini talep ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.