Rusya’dan ilginç Türkiye iddiası

Rusya’dan ilginç Türkiye iddiası

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’deki teröristlere Türkiye’ye üzerinden silah gittiğini iddia etti.

Basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, ilginç iddialarda bulundu. Delil olarak havadan çekilen görüntüleri basın mensuplarına gösteren Konaşenkov, “Türkiye’nin provoke edici davranışıyla ilgili delil sunmak istiyorum. Karşınızda Türkiye-Suriye sınırındaki Reyhanlı – Sarmada bölgesindeki geçiş noktası. Genelde akşam saatlerinde buradan Halep ve İdlip’i esir alan teröristlere eleman ve silah desteği veriliyor” diye konuştu.

Konaşenkov, teröristler için giden bu araç konvoylarını ABD ve NATO’nun “yardım konvoyu” olarak nitelendirdiğini iddia etti. Ayrıca Konaşenkov, bu TIR’larda neler taşındığını merak eden gazetecilerin de hapse atıldığını ifade etti.

Görüntülerde hem Türkiye hem de Suriye tarafında TIR’lar için durakların yapıldığını ifade eden Konaşenkov, Suriye taraftaki durağın teröristler tarafından kontrol edildiğini iddia etti. Konaşenkov, “Bu duraklar genişletildi hatta güvenlikler korumaya başladı. Normal dönemde komşu ülkeler arasında ticari hacmin arttığına dair işaret olurdu. Ama savaş zamanında müdahale hazırlıkları ve araç sevkiyatı için böyle çalışma yapılır” şeklinde konuştu.

Bu yüzden Rusya’ya Türkiye gözlem uçuşu için izin verilmediğini savunan Konaşenkov, “Türkiye-Suriye sınırında istemediğiniz kadar benzer örnek var. Ayrıca askeri araçların ve askerlerin olduğu bölgelerde var. Bu yüzden Ankara’nın gözlem uçuşuna izin vermeyerek bölgedeki yasadışı askeri çalışmalarını gizleyemez” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.