Rusya’dan ABD’ye Suriye uyarısı

Rusya’dan ABD’ye Suriye uyarısı

Rus ordusundan Amerika’ya Suriye ordusuna saldırmaması yönünde sert bir uyarı geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, açıklamasında Suriye’deki Rus hava savunma silahlarının herhangi bir saldırıyı bertaraf etmek için hazır olduğu belirtildi.

Açıklama Moskova ile Washington arasındaki gerilimi ortaya koyar nitelikte.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Igor Konashenkov Esat yönetimindeki bölgelere herhangi bir saldırının Rus askerlerinin hayatlarını riske atacağını kaydetti.

Konashenkov, Moskova’nın Washington’ın Suriye ordusunu vurma planlarıyla medyada yer alan ilgili haberlerden endişe duyduğunu kaydetti.

Konashenkov, “Washington’daki meslektaşlarımıza böyle planların sonuçlarını çok iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Sözcü, Rusya’nın Suriye’ye yerleştirdiği S-300 ve S-400 hava savunma füze sistemlerinin menzilinin ülkede hava operasyonu yapan her ülke için sürpriz olacağını söyledi. Rus general, Suriye ordusunun da Sovyet-Rus hava savunma sistemlerine sahip olduğunu ve bu sistemlerin geçen yıllarda modernizasyondan geçtiğini kaydetti.

Rusya’nın geçen yıl Esat güçlerine destek için başlattığı hava saldırılarında Amerika liderliğindeki koalisyon uçaklarıyla bir kriz yaşanmaması için Rus ve Amerikalı askeri yetkililer iletişim kanalları kurmuştu. Konashenkov uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi, Rus ordusunun Suriye’de bir hedefe füze gelirken kırmızı hattı kullanmak için vaktinin olmayacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.