Rusya’da “Putin’in ölümsüzlüğü” konuşuluyor

Rusya’da “Putin’in ölümsüzlüğü” konuşuluyor

Son günlerde Rusya’da sosyal medyada, geçmiş yıllara ait bazı fotoğraflarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e benzerliği ile dikkat çeken kişilerin ortaya çıkmasına bağlı olarak “Putin’in ölümsüz” olduğu konuşuluyor.

1920’li yıllarda çekildiği belirtilen bir fotoğrafta görülen askerin, Putin’le olan benzerliği Rusya’da sosyal medyada yeni bir tartışma başlattı. Komplo teorisyenlerine göre resimlere bakılırsa “Putin ölümsüz olabilir.” Her ne kadar bu teoriler gerçeklikten oldukça uzak olsa da, resimlerdeki kişilerin Putin’e benzemesi oldukça dikkat çekici.

Ayrıca 1941 yılında çekildiği belirtilen bir başka fotoğrafta görülen Rus askeri de aynı şekilde Vladimir Putin’e çok benziyor. Sosyal medyada bu iki fotoğraf ve Putin’in 2015 yılında çekilmiş bir fotoğrafının yan yana olduğu resimler dolaşıyor.

Sosyal medyada Putin’in ölümsüz olabileceğine inananların sayısı az değil. Rus liderin ölümsüz olduğuna inanan destekçileri, birbirlerine Putin’in “yüzlerce hatta binlerce yıldır dünyada olan mitlere özgü bir yaratık olduğu, bu sayede ölümsüz ve yüce olduğuna” dair hikayeler anlatıyorlar.

Üstelik Vladimir Putin’in ölümsüz olabileceğine dair iddialar ilk kez dile getirilmiyor.

Buzzfeed sitesi bu yılın başlarında Putin’in, Leonardo DaVinci’nin ünlü Mona Lisa resmine ilham olmuş olabileceğini öne sürmüş ve resimdeki kadın ile Putin arasında benzerlik olduğuna dair görsel iddialar ortaya atmıştı.

Sosyal medya kullanıcılarının Putin’i benzettiği bir diğer ünlü isim ise 19’uncu yüzyılda yaşamış ünlü Yunan komutanlarından General Valtinos olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.