Rusya ve Fransa arasında Suriye anlaşmazlığı

Rusya ve Fransa arasında Suriye anlaşmazlığı

Suriye’de kimyasal saldırıyı kimin düzenlediği konusunda Rusya ve Fransa arasında görüş ayrılığı devam ediyor. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, saldırının bir provokasyon olduğunu söylerken, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius da saldırıdan Esad rejimini sorumlu tuttu.  

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius Moskova’da yaptıkları görüşmeden sonra bir basın toplantısı düzenledi. Lavrov, 21 Ağustos’ta Şam’da meydana gelen kimyasal saldırıdan muhaliflerin sorumlu olduğu konusundaki şüphelerinin devam ettiğini ve saldırıyla ilgili BM raporunun “bütün soruları cevaplamadığını” belirtti. Lavrov, “21 Ağustos’taki olayın, tarafsız ve profesyonel bir şekilde soruşturulmasını istiyoruz. Bu saldırının bir provokasyon olduğu yönünde kuvvetli şüphelerimiz var. Bazı ülkeler, kesin kanıt sahibi olmadan, sadece rejimin böyle bir saldırı gerçekleştirebileceğini açıkladı fakat gerçek halen ortaya çıkmadı” dedi.

 Fransız Dışişleri Bakanı Fabius da, BM raporunun saldırıdan Esad güçlerinin sorumlu olmadığı şüphesini ortadan kaldırdığını belirtti. Fabius, “Bu rapor, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da söylediği gibi suçlayıcı bir rapordu. Eğer kullanılan sarin gazının miktarı, hedefler ve saldırıda kullanılan ekipmana bakılırsa, 21 Ağustos’taki saldırının arkasında Suriye rejiminin olmadığı şüphesi ortadan kalkar” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.