Rusya ve ABD’den ortak askeri tatbikat

Rusya ve ABD’den ortak askeri tatbikat

Rusya ve ABD askeri birlikleri Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinde “Uyanık Kartal” adı verilen askeri tatbikata başladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre tatbikat 30 Ağustos’a kadar devam edecek.

Rusya Savunma Bakanlığı Uluslar arası Askeri İşbirlikleri Başkan Yardımcısı Yevgeni İlyin basına yaptığı açıklamada, Ağustos ayının başında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in katıldığı 2+2 toplantısında askeri tatbikatların genişletilmesi konusunda anlaşma sağlandığını, yeni tehdit ve tehlikelere karşı ortak mücadelenin ele alındığını hatırlattı.

Terörle mücadelenin uluslar arası boyutta yapılmasının önemine değinen İlyin, “Amerikalı partnerlerimizle bu alanda yapacağımız işbirliği iki ülkenin de yararına…” değerlendirmesinde bulundu.

 

Tatbikat çerçevesinde Rus ve Amerikan ekipleri 28-29 Ağustos’ta Kamçatka’dan Alaska’ya doğru uçacak. Teröristler tarafından kaçırılması simülasyonun yapılacağı uçak, savaş uçakları tarafından inişe zorlanacak. Rus yetkili, yapılacak tatbikatın Rus ve Amerikan hava görevlilerinin acil durumlarda işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.