Rusya: Mısır’a uçuşlar yeniden başlayabilir

Rusya: Mısır’a uçuşlar yeniden başlayabilir

Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası’nda düşmesinin ardından durdurulan Rusya ve Mısır arasındaki uçuşların yeniden başlayabileceği açıklandı.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Mısır’ın güvenlik koşullarını yerine getirmesi halinde Mısır uçuşlarının hemen başlayacağını söyledi.

Partisinin kongre toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sokolov, Mısır uçuşlarının yeniden başlamasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, “Bu Mısır’a bağlı olan bir konu. Onlar gerekli güvenlik koşullarını yerine getirdikleri zaman biz de kontrol ederiz, güvenlikten emin olduktan sonra uçuşları yeniden başlatırız” şeklinde cevap verdi.

Mısır ile uçuşların yenilenmesi konusunda iletişimin devam ettiğini fakat sonuç istediklerini belirten Sokolov, “Sonuç olduğunda biz de memnun olacağız” dedi.

Rus Airbus A321 yolcu uçağı 31 Ekim’de Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşmüş ve uçaktaki 224 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın düşürülmesini IŞİD üstlenmişti. Olayın ardından Rusya, Mısır’a tüm uçak seferlerini iptal etmiş ve Rus turistlere Mısır’da tatil satışını yasaklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.