Rusya ile ABD’nin Suriye yaklaşımı İbrahimi’yi umutlandırdı

Rusya ile ABD’nin Suriye yaklaşımı İbrahimi’yi umutlandırdı

Geçtiğimiz gün Rusya ile ABD’nin Suriye’deki krize siyasi  çözüm arayışı kapsamında uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda anlaşmaları İbrahimi’yi umutlandırdı. Özel Temsilci yayınladığı mesajında iki ülkenin sorunun çözümündeki kararlılığının ‘‘uzun zamandır Suriye konusunda gelen en umut verici haber’’ diye yorumladı. İbrahimi ayrıca gelişmeyi çözüm için atılan ‘‘ilk adım’’ diye değerlendirdi.


Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’la görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, görüşmelere katılmaları için hem Şam yönetimini hem de muhalefeti teşvik edeceklerini açıklamışlardı.


İbrahimi, ‘‘Suriye halkının ve ülkenin nasıl kurtarılacağını düşünmenin zamanı’’ olduğunu söyledi.

 

Rusya ile Amerika’nın Suriye’deki krize çözüm arayışı BM Güvenlik Konseyi’nin de olayla ilgili olarak yeniden işlevsel hale gelmesi açısından önem taşıyor. Mısır’ın Başkenti Kahire’den yaptığı açıklamada İbrahimi, BM Güvenlik Konseyi’nden ortak bir karar çıkabilmesi konusunda da umut vericil olduğunu dile getirdi.


Rus ve ABD dışişleri bakanları Suriye krizine çözüm için düzenlenecek uluslar arası konferansın bu ayın bitiminden önce hayata geçirilmesini de tavsiye etmişlerdi.


Suriye’de 26 ay önce başalayan Esed karşıtı ayaklanmalar sonunda bugüne kadar BM verilerine göre 70 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, 5 milyondan fazla insan da evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.