Rusya, Clinton’ı ‘yanlış’ ve ‘ön yargılı’ açıklama yapmakla eleştirdi

Rusya, Clinton’ı ‘yanlış’ ve ‘ön yargılı’ açıklama yapmakla eleştirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, görevinden ayrılmaya hazırlanan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı, Rusya’nın Suriye krizine yönelik tutumu konusunda ‘yanlış’ ve ‘ön yargılı’ açıklamalar yapmakla suçladı.   

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Lukaşeviç, “Hillary Clinton, Ulusal Halk Radyosu’na (NPR) yaptığı açıklamada, Ruslar’ın Cenevre Belgesi’ni uygulamak istemediğini söyledi. Amerikalı yetkililerin, Rusya’nın Suriye’ye yönelik tavrını yanlış yorumlaması ne yazık ki ilk değil” şeklinde konuştu.

Clinton, dün NPR’ye yaptığı açıklamada, “Ruslar’ın (meselenin çözümünde) ilerleme kaydetmekte isteksiz olduklarını” belirtmiş, “Hala onu (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad) destekliyor. Bu da Suriye halkına büyük zarar veriyor” demişti.

Clinton’ın bu açıklamasını, “her şeyi tersine çevirme denemesi” olarak yorumlayan Lukaşeviç, “dış oyuncuların yükümlülükleri” dahil Rusya’nın Cenevre Belgesi’nin hayata geçerilmesiyle ilgili sorunları müzakereye hazır olduğunu söyledi.

Lukaşeviç ayrıca, Moskova’nın, BM ve Arap Ligi Suriye Temsilcisi Ahdar İbrahim’ye destek vermeye devam ettiğini de belirtti.

Clinton’un ABD Dışişleri Bakanı olarak görevi yarın resmen sona eriyor. Clinton’ın koltuğuna Massachuttes Eyaleti’nden Senatör John Kerry oturacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.