“Rusya, Amerika’dan daha özgür”

“Rusya, Amerika’dan daha özgür”

Kremlin iç politikalardan sorumlu yetkili Vyaçıslav Volodin, Rusya’nın dünyanın hiçbir ülkesi ile kıyaslanmayacak derecede siyaset açısından özgür bir ülke olduğunu söyledi.

Kremlin Birinci İdari Yardımcı görevini yürüten Volodin, “Bizde demokrasi maksimum seviyede. Diğer ülkelerle mukayese edilemez. Demokrasi örneği olarak kabul edilen ülkelerde, mesela Amerika’da, bizdeki gibi özgürlükler yok. Onlar doğrudan başkanlarını seçemiyor, ya da çok partili sistemleri yok.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin mevcut yapı içinde iki partili bir sistemi olduğunu, Rusya’da ise 32 siyasi partinin bulunduğunu ifade eden Volodin, “ABD’de de bir partiyi beğenmediysen diğeri diyorlar. Onu da beğenmediysen alternatifin yok. Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre federal düzeyde olmayanlarla birlikte bizde kayıtlı 47 parti var.” dedi.

Londra merkezli Economist Intelligence Unit’ın yaptığı ‘2011 Demokrasi Endeksi’ araştırmasında Rusya 167 ülke arasında 117’inci sırada yer alırken, ABD 18’inci olmuştu.

Batılıların Rusya’daki demokratik standartlara yönelik eleştirilerine tepki gösteren Rus yetkililer, her ülkenin kendine özgün demokratik standartları olabileceğini savunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.