Rusya: ABD ve müttefikleri Esed’i devirmek için çabalarını artırıyor

Rusya: ABD ve müttefikleri Esed’i devirmek için çabalarını artırıyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, ABD ve müttefiklerinin Suriye’de Beşşar Esed rejimini sonlandırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Rusya’nın güvenliği ve uluslar arası gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Gerasimov, “Suriye’de muhalif gruplara yönelik askeri destek giderek artıyor. Suriye yönetimine yönelik uluslar arası baskı güçlendi. Tansiyonun yükselmesi için adımlar atılıyor…” uyarısında bulundu.

Suriye ve Irak’ta aktif olan terör örgütü IŞİD’le ilgili açıklamalarda bulunan Gerasimov, militan sayısının 70 bini bulduğu bilgisini paylaştı. Bölgede radikal unsurlarla iletişim içinde olan IŞİD terör örgütü tehdidinin giderek arttığına değinen Gerasimov, Irak ve Suriye’de IŞİD hedeflerini vurmak için koalisyon oluşturan ABD’nin şimdilerde de kara harekatının gerekli olduğunu savunmasına dikkat çekti.

NATO’nun Rusya sınırında varlığını artırmak için “doğu tehdidini” kullandığını savunan Gerasimov, “Ukrayna olayları çerçevesinde piyasa sunulan ‘düşman Rusya’ kavramı ile NATO kendini güçlendiriyor. Polonya, Baltık ülkeleri ve Karadeniz’de kara, deniz ve havada güçleniyor.” hatırlatmasında bulundu.

Rusya’nın stratejik gücünün zayıflatılması için adımlar atıldığını kaydeden Gerasimov, Avrupa’da ve küresel anlamda kurulmaya çalışan füze kalkanının hedefinin Rusya olduğunu belirtti.

NATO ve ABD’nin Rusya’yı jeopolitik rakip olarak değerlendirdiğini ifade eden Rusya Genelkurmay Başkanı, “Suriye krizinin çözümü, İran nükleer programı, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler, ABD’nin Avrupa’da kurmaya çalıştığı füze savunma sistemi ve diğer olaylarda bu görülüyor. Batılı ülkeler tüm sorunları kendi çıkarlarına uygun bir şekilde ele almak istiyorlar…” eleştirisi getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.