Rusya 40 yeni kıtalararası nükleer füze üretecek

Rusya 40 yeni kıtalararası nükleer füze üretecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova yakınlarındaki Kubinka bölgesinde gerçekleşen Army 2015 askeri teknik fuarında incelemelerde bulundu.

Rus lider ordunun 2015 yılı sonuna kadar, nükleer başlık taşıyan 40 adet kıtalararası füzeye (ICBM) sahip olacağını söyledi.

Savunma Forum’unda konuşan Putin, “Biz hükümetin geniş çaplı silahlanma ve savunma sanayinin modernizasyonu programını dikkatli bir şekilde uyguluyoruz” dedi.

Putin , “Bu yıl nükleer savunma birliklerimiz 40 yeni ICBM’leri alacak. Bu füzeler en iyi sofistike füze savunma sistemleri dahil, tüm füze savunma sistemlerinin üstesinden gelebilir” uyarısında bulundu.

Rus yetkililerin ABD’nin Doğu Avrupa’da tank ve ağır silahlarla askeri varlığını artırmasının yeni silahlanma yarışını tetikleyeceği yönündeki açıklamalarından sonra gelmesi dikkat çekti.

Ukrayna krizi, füze kalkanı ve NATO’nun genişleme programı nedeni ile Rusya ile Batılı ülkeler arasında tansiyon giderek yükseliyor.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, ABD’nin eski Sovyet toprakları Baltık ülkeleri ve doğu Avrupa’yı silahlandırması durumunda Moskova’nın da buna karşılık vereceği uyarısında bulundu. Antonov, “NATO ülkelerinden dostlarımız bizi yeni bir silahlanma yarışına itiyor…” eleştirisi getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da NATO’nun doğu hattına ABD’nin tank ve ağır silahlar yerleştirme kararının Rusya-NATO anlaşmasının baltalanması anlamına geleceği uyarısında bulundu.

Rusya ile NATO arasında 1997’de imzalanan anlaşma çerçevesinde bölgede kalıcı olarak askeri güç bulundurulmaması gerekiyor. Washington’ın Litvanya, Letonya, Estonya ve Doğu Avrupa ülkelerine 5 bin asker, askeri teçhizat ve ağır silah göndereceği belirtiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.