Rum Kesimi Lideri Anastasiades: Özlü müzakareler yapılmadan referandum yapılmaz

Rum Kesimi Lideri Anastasiades: Özlü müzakareler yapılmadan referandum yapılmaz

Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nicos Anastasiades, BM genel Kurul toplantıları için bulunduğu New York’ta yaptığı basın açıklamasında özlü müzakareler yapılmadan veya müzakereler sağlam bir çerçevede gerçekleşmeden ferandum yapılmayacağını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu için değerli arkadaşım ifadesini kullanan Anastasiades, Eroğlu’nun geçen yıl BM’de belirttiği “2014 sonu adada referandum olabilir.” sözüne atıfta bulunarak, Ada’daki bölünmeden, Rumlar dışında Kıbrıslı Türklerin de çektikleri çileyi gördüğünü belirterek; “Çözüme ulaşmadan halka referendum da ne soracağız. Bize eşit AB üyesi devlet olma şansı verecek çözümü nasıl sağlayacağımızı görmek zorundayız.” diye konuştu.

Geçen bir yıllık süreçte yayınladıkları bildirinin hangi çerçevede çalışacaklarının iskeletini oluşturduğunu ifade eden Rum lider, birlikte ne tür bir kazanım elde edebileceğini bulmak için ön müzakereleri tamamladıklarını söyledi.

Ada’da 40 yıldır topraklarından edilen nüfusun üçte birinin mülteci olduğuna dikkat çeken Nicos Anastasiades “Bunu söylerken, aynı zamanda, Türklerinde bu ayrılıktan çok acı çektiklerine de inanıyorum. Birlikte çalışıp dürüst olmalıyız.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.