Ruhani: Tarihimizde altın bir sayfa açtık

Ruhani: Tarihimizde altın bir sayfa açtık

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünya güçleri ile yaptıkları nükleer anlaşmanın yürürlüğe girmesini, “Tarihimizde altın bir sayfa açtık.” sözleriyle değerlendirdi.

Parlamentoda bütçe tasarısının sunulması dolayısıyla konuşma yapan Hasan Ruhani, “Anlaşma ülkemizi geliştirme, halkımızın refahını artırma, bölgede istikrar ve güven oluşturma yolunda bir fırsat” dedi.

İran’ın yaptırımlar nedeniyle dondurulan hesaplarının serbest bırakılmasının ülke ekonomisi için dönüm noktası olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Ruhani, böylece ekonominin petrol ve doğalgaza olan bağımlılığının da azalacağını vurguladı. Ruhani, özellikle petrol fiyatlarının düşük olduğu bir dönemde buna ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

İran’ın da petrolünü serbestçe dünya piyasalarına sunacak olmasının da katkısıyla petrolün varil fiyatı 30 doların altına inmişti.

Konuşmasında, nükleer anlaşmadan tüm dünyanın memnun olduğunu ifade eden Ruhani, “Siyonistler, savaş ağaları, İslam ülkeleri arasına fitne tohumları ekenler ve ABD’deki aşırıcılar hariç” diye ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.