Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan Türk toplumuna ‘muhbirlik’ çağrısı Hollanda’yı ayağa kaldırdı

Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan Türk toplumuna ‘muhbirlik’ çağrısı Hollanda’yı ayağa kaldırdı

Hollanda’da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlardan, e-posta ya da sosyal medya aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye hakkında hakaret içerikli paylaşımlar yapanları ihbar etmeleri istenmesi Hollanda’yı ayağa kaldırdı. Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan gelen çağrı Hollanda medyasında gündem oldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Hollanda’daki Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşları dün bir elektronik posta adresinden (info.cgrotterdam@mfa.gov.tr) birer e-mail aldılar.

Başkonsolosluk; kuruluşların çalışanları, üyeleri ve onların yakınları ile ilişkide bulundukları vatandaşlara; kendilerine Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Türk toplumuna yönelik aşağılayıcı, küçük düşürücü, nefret ve hakaret içeren mesajlar ulaşıp ulaşmadığını sordu.

Eğer bu yönde e-posta ya da sosyal medya mesajı ulaşmış ise, bunları yazanların isimleri ve kullandıkları ifadelerin 21 Nisan Perşembe günü mesai bitimine kadar başkonsolosluğa iletilmesi istendi.
BBC Türkçe’nin ulaştığı Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu yetkilileri, konuyla ilgili soruları yanıtlamadı.
Almanya, Türkiye’nin komedyen Böhmermann’a soruşturma talebine izin verdi

‘Halkı birbirine düşüreceksiniz’
CHP Hollanda Birliği ise Rotterdam Başkonsolosluğu’nun gönderdiği e-postaya ve yaptığı çağrıya tepki gösterdi.

Birlikten yapılan açıklamada, hiçbir insani ve evrensel karşılığı olmayan bu çağrının, Türkiye’yi altından kalkamayacağı bir yükün altına sokacağı belirtildi. Açıklamada, çağrının, “gurbet ellerde vatandaşları birbirine düşüreceği” savunuldu, çağrıdan vazgeçilmemesi halinde hukuki yollara başvurulacağı vurgulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.