Romney, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti

Romney, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti

Amerika’da kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin olası adayı Mitt Romney, İsrail’deki yoğun temaslarını akşam saatlerinde tamamladı.

Cumhuriyetçi aday Romney, İsrail ziyareti sırasında İsrail’e ”İran’a karşı yaptırımlar derinleşmeli ancak askeri bir saldırı için doğru zaman değil” dedi.
Sabah ilk olarak İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le Başkanlık Konutu’nda bir araya gelen Romney, İsrail’in İran konusundaki gelişmelerde uyanık olması gerektiğini söyledi.
Önceki hafta ani bir kararla 70 gün önce katıldığı hükümetten çekilen Kadima Partisi lideri Shaul Mofaz ile de bir araya gelen Romney’in buradaki konuşmasında da konu İran’dı.
İran’a karşı yaptırımların derinleşmesi gerektiğinin altını çizen Romney, ”İran’a bir askeri saldırı için doğru zaman değil” ifadesini kullandı.

İşçi Partisi lideriyle görüşme iptal oldu

Bu arada, Romney’in, İşçi Partisi lideri Shelly Yacimovich ile planlanan ikili görüşmesi son dakikada iptal edildi. İptal nedeni hakkında taraflardan bir açıklama yapılmadı.
Son olarak Cumhuriyetçi aday Mitt Romney, bir günü İsrail liderleri ile toplantıyla geçirdikten sonra, ağlama duvarına gidip burada ultra Ortodoks Yahudilerle kippa takarak ibadete katıldı.
Romney, buradan ayrılırken İran’a karşı inandırıcı bir askeri tehdide olan ihtiyacı yineledi. Romney, son olarak akşam saatlerinde Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından kabul edildi.
romney-wall

-”Kudüs İsrail’in başkentidir”-

Natanyahu, görüşme sonrası, başkan adayı Romney’in ağlama duvarında yaptığı açıklamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ”Yahudilerin binlerce yıl evvel yıkılmış olan bu şehri yeniden inşa ederek üç dini inanca da açtı. Kudüs, İsrail’in başkentidir ve hep öyle kalacaktır” ifadesini kullandı ve konuğuna ”Mitt, Kudüs’e hoş geldin” dedi.

Netanyahu evinde ağırladı

Romney de Netanyahu’nun kendisini evlerinde akşam yemeğinde ağırladığı için Netanyahu’ya teşekkür etti.
Bu yemekten basın mensupları önce haberdar edilmedi. İsrail’de bu gün bir günlük Yahudilerin tuttuğu Teşa BaEv orucu nedeniyle Başbakan Netanyahu’nun konuk Cumhuriyetçi adayı evinde konuk etmeyi tercih ettiği bildirildi.
Romney, konuşmasının devamında, Kudüs’ün kendisine hep heyecan verdiğini belirterek, ”İsrail’in başkentinde bir kez daha bu dostluğu paylaşmak aynı zamanda bu olağanüstü canlı ve büyüyen bir ulusun ilerlemesini görmek mutluluk verici” diye konuştu.

Bir günlük ziyaretinde İsrail’e, ”seçilirsem İran konusunda sürekli yanınızda olacağım” mesajını veren Romney, İsrail’den Amerika’daki seçimlerde desteklerini almayı umuyor.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.