Rice’dan Çavuşoğlu’na demokrasi çağrısı

Rice’dan Çavuşoğlu’na demokrasi çağrısı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Türk Anayasası’nda da yüceltilen demokratik değerleri gözetme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti öncesinde ABD’ye gelen Çavuşoğlu, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ile bir araya geldi.

Görüşmede, IŞİD ile mücadele, PKK’nın saldırıları ve Türkiye’de yakın yaşanan bombalı eylemler görüşüldü. Rice görüşmede, PKK’nın Türk hedeflerine yönelik saldırılarını ve bombalı eylemleri kınadı. Türkiye’de yakın zamanda yaşanan insan hakları ihlallerini de gündeme getiren Rice, Türk hükümetine Türk Anayasası’nda yer alan evrensel demokratik değerlere uygunluğunun gözetilmesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, güvenlik ve terörle mücadele konularında ABD ile Türkiye arasındaki işbirliğini ele almak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Beyaz Saray’da bugün bir görüşme gerçekleştirmiştir.

İkili IŞİD’i geriletme ve yenilgiye uğratma konusunda beraber en iyi şekilde çalışmanın yollarını ele almışlardır. Büyükelçi Rice, ABD’nin, terör belasına karşı birlikte mücadele konusunda Türkiye’ye olan taahhüdünü bir kez daha teyit etmiş ve IŞİD tarafından NATO müttefikimize karşı yakın dönemde düzenlenen terör saldırılarını bir kez daha kınamıştır. Büyükelçi Rice, ayrıca PKK’nın Türk hedeflere yönelik saldırılarını da kınayarak, söz konusu saldırıların son bulması gerektiğinin altını çizmiştir. Son olarak, Büyükelçi Rice, Türk Hükümetine Türk Anayasası’nda yer alan evrensel demokratik değerlere uygunluğunun gözetilmesi çağrısında bulunmuştur.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.