Rejim, zulümde sınır tanımıyor; anne-babayı tutuklayıp, çocukları gasp ettiler!

Rejim, zulümde sınır tanımıyor; anne-babayı tutuklayıp, çocukları gasp ettiler!

Saray rejimi zulümde sınır tanımıyor. Soykırım uygulamaları kapsamında artık anne ve babası tutuklanan çocuklar da gasp ediliyor! Tarih öğretmeni olan Eyüp Alıcı, 4,5 yıldır tutukluydu. Eşi Serda Alıcı da geçtiğimiz hafta içi Edirne’de tutuklandı.

Annelerinin yanındaki yaşları 4, 11 ve 15 olan üç çocuk ise Edirne Çocuk Esirgimi Kurumu’na gönderildi. Yakınları, isimleri Neda, Sena ve Azra olan çocukları istiyor ancak rejim ‘prosedür’ gerekçesiyle vermiyor.

İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “Çocuk esirgemedeki çocukları aileye verin! 3 çocuğun babası cezaevinde, anne Serda Alıcı tutuklandı! Çocuklar Edirne SHÇEK’te! Aile yakınları Azra, Sena, Neda’yı istiyor, aileye verin! Psikolojilerini bozmayın!” ifadelerini kullandı.

KHK’yla kapatılan okullarda çalıştığı, ayrıca tutuklu olan eşine ‘yardım ve yataklık’ yaptığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Serda Alıcı, geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı. 12 yıl ceza verilen eşi Eyüp Alıcı da kapatılan okullarda tarih öğretmenliği yapıyordu.