‘Rehinelere karşı IŞİD liderinin eşi takas edildi’

‘Rehinelere karşı IŞİD liderinin eşi takas edildi’

Musul’daki Türk konsolosluğunun basılmasıyla radikal örgüt IŞİD’in eline rehin düşen 49 konsolosluk personelinin kurtarılmasının ardından Ankara ile örgüt arasındaki pazarlığın detayları tartışılmaya devam ediyor.

Medyaya yansıyan detaylar ve Türk yetkililerin ifadeleri ise rehin takası yapıldığı yönündeki iddiaları güçlendiriyor. İtalyan Il Foglio gazetesi, Türk rehineler karşılığında IŞİD’e teslim edilenlerden birinin, örgüt lideri Ebubekir el Bağdadi’nin yardımcısıyken öldürülen Hacı Bekir isimli militanın eşi olduğunu yazdı. Haberini Suriyeli bir kaynağa dayandıran gazeteye göre, ocak ayında diğer Suriyeli bir muhalif grupla girdiği çatışmada öldürülen Hacı Bekir’in karısı ve çocukları, Tevhid Tugayı isimli grubun elinde esirdi. Tevhid Tugayı ise kendisi için desteği büyük öneme sahip Ankara’nın talebini reddedemedi. Hürriyet’te yayınlanan Deniz Zeyrek imzalı haberde ise takasta kullanılan rehinelerin sayısının 50 olduğu iddia edildi. Birleşmiş Milletler zirvesi için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise “Yeri gelir takas da yapılır.” sözleriyle rehine takası iddialarını üstü kapalı bir şekilde kabul etmişti.

İtalyan gazetesine konuşan kaynak, IŞİD’in Hacı Bekir’in eşine çok büyük önem atfettiğini belirterek daha önce takas görüşmelerinde kendilerine 60 kadar rehinenin verilmesi teklif edildiği halde örgütün ısrarla onu istediğini söyledi. Kaynağa göre kadın, bir zamanlar devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in ordusunda görevliyken örgütün tepe noktasına gelen kocası hakkında pek çok şey bildiği için IŞİD tarafından infaz edilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.