Rasmussen: Suriye’ye askeri müdahale seçeneği masada kalmalı

Rasmussen: Suriye’ye askeri müdahale seçeneği masada kalmalı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye krizinin çözüm sürecinde askeri müdahale seçeneğinin dışlanmaması gerektiğini söyledi.

Düşünce kuruluşu Carnegie’nin düzenlediği toplantıda konuşan Rasmussen, Rusya ile ABD arasındaki Suriye’deki kimyasal silahların imhasına ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi. Rasmussen, diplomatik ve siyasi süreç devam ederken askeri seçeneğin de masada kalması gerektiğini vurguladı. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, “BM Güvenlik Konseyi’ndeki tartışmalardan bağımsız olarak askeri seçeneğin masada kalacağını düşünüyorum.” dedi.

Konuyla ilgili Güvenlik Konseyi’ne sunulması beklenen tasarıda da Suriye’nin kimyasal silahların teslimi sürecinde zorluk çıkarması durumunda askeri müdahaleye açık kapı bırakılıyor. Fakat Rusya’nın vetosu sebebiyle bu tasarının kabul edilmesi beklenmiyor.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, 21 Ağustos’taki zehirli gaz saldırısının ardından Suriye hükümetinin bulunduğuna kuşkusu olmadığını da söyledi ve kimyasal silah taşıyan füzelerin rejim kontrolündeki bölgeden fırlatıldığına dikkat çekti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.