Putin’in temsilcisi Esed’le barış sürecini görüştü

Putin’in temsilcisi Esed’le barış sürecini görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Afrika Temsilcisi Mihail Bogdanov, Suriye lideri Beşşar Esed’le barış sürecini görüştü.

TASS haber ajansına göre, Suriye lideri Esed yaptığı açıklamada, “Biz Rusya’nın her türlü diplomatik adımının Suriye’nin ulusal egemenlik haklarına saygılı olacağından eminiz.” dedi.

Rusya, Suriye hükümeti ve muhalefeti arasında siyasi çözüm sürecini yeniden başlatmak için çalışmaları hızlandırdı. Suriye iç muhalefeti ve yönetimin Moskova’da görüşmeleri planlanıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bogdanov’un Esed’le iki ülke ilişkilerini ele aldığı, özellikle de terör örgütü IŞİD’le mücadele ve Suriye krizine çözüm konusunu müzakere ettikleri belirtildi.

Moskova’nın 30 Haziran 2012’de sağlanan Cenevre Mutabakatı temelinde Suriye iç muhalefeti ile yönetim arasında çözüm bulunması için siyasi bir sürecin başlatılması konusunda detaylı bilgi verdiği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 26 Kasım’da Karadeniz tatil kenti Soçi’de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i kabul etmişti. Görüşme sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ortak bir basın toplantısı düzenleyen Muallim, Putin’in Suriye’nin görevdeki Cumhurbaşkanı Esed’le ilişkileri geliştirme niyetinde olduğunu ifade etmişti.

Soçi’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Muallim, “Putin’le görüşmemizde terörü yok etmek ve ülkelerimiz arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek için Suriye Cumhurbaşkanı Esed’le ilişkilerin geliştirilmesi teyit edildi.” ifadelerini kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.