Putin’den doları devre dışı bırakma teklifi

Putin’den doları devre dışı bırakma teklifi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ufa’da gerçekleşen BRICS (Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan ve Güney Afrika) zirvesinde yaptığı konuşmada ulusal para birimleri ile ticaret yapılmasını önerdi.

Moskova’nın Pekin’le ulusal para birimleriyle ticarete başladığını ifade eden Rus lider, “Rusya ve Çin swap organizasyonu yaparak ruble-yuan ticaretine başladı. Benzer bir gelişme Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika ülkeleri ile de yapılabileceğini düşünüyorum. Bu ticaret hacminin artışına önemli bir katkı sağlayacak…” dedi.

Dünyada ve Rusya’da yaşanan zorluklara rağmen rubleyi kabul edilebilir bir koridor içinde tutmayı başardıklarını ifade eden Putin, son 10-15 yıllık dönemde Rusya ekonomisinde oluşan alt yapının korunduğunu ifade etti.

Rusya’da işsizlik oranlarının da önemli ölçüde düşük olduğunu, yüzde 5,8 seviyesinde tutulduğunu hatırlatan Putin, “Rezervlerimizi koruduk. Dış ticaretimiz artı veriyor. Bu veriler ortaklarımızla birlikte zorlukları aşabildiğimizin göstergesi” dedi.

Zirve çerçevesinde Putin, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.