Putin: Yanukoviç sağlıklı, ancak onu öldüreceklerdi

Putin: Yanukoviç sağlıklı, ancak onu öldüreceklerdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo Ogoryova’da düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in sağlıklı olduğunu, ancak Rusya’nın yardım etmemesi durumunda öldürülmüş olacağını iddia etti.

İki gün önce Yanukoviç’le bir araya geldiği bilgisini veren Putin, “Rusya, Yanukoviç’e insani nedenlerden yardım etti. Aksi takdirde öldürülmüş olurdu. Kendisi şu an sağlıklı..” dedi.

Ukrayna’daki olayların Yanukoviç’in Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını imzalamaması üzerine başladığını hatırlatan Putin, “Yanukoviç anlaşmayı imzalamayı reddetmedi. Sadece ek görüşme talebinde bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı yetkisi çerçevesinde hareket etti.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da yeni Cumhurbaşkanı’nın kim olabileceği ile ilgili soruya yanıt veren Putin, bu konuda fikri olmadığını, ancak mevcut şartlarda yarı faşist aşırı milliyetçi liderin gelme ihtimali olduğunu söyledi.

Putin, Ukrayna’da terörün devam etmesi ve özgür seçimlerin yapılmaması durumunda seçim sonuçlarını tanımayacaklarını da ilan etti.

Kiev Meydan’ında toplanan ve radikal değişiklikler talep eden insanları anladığını ifade eden Putin, “Bir düzenbazın yerini diğeri alıyor. Ukraynalı mujik kanlı Nikolay, Kravçuk, Kuçma ve Yuşçenko döneminde de çile çekti.” hatırlatmasında bulundu.

Rus lider Batılı ülkeleri Ukrayna’da deney yapmakla eleştirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.