Putin: Suriye’de hava gücümüzü tehdit eden unsurlar yok edilsin

Putin: Suriye’de hava gücümüzü tehdit eden unsurlar yok edilsin

Rusya Savunma Bakanlığı çalışanlarıyla bir araya gelen Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de faaliyet gösteren Rus hava kuvvetlerini tehdit eden her unsurun yok edilmesi talimatını verdi. Putin ayrıca Suriye’deki Rus askeri varlığına karşı provokasyon hazırlığı içende olanların olduğunu iddia etti.  

Putin konuşmasında, “Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği adına gereken tüm önlemeleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi. Hava üssünün tüm faaliyetleri savaş uçaklarımızın koruması altında gerçekleştiriliyor ” dedi.

“ÇOK SERT DAVRANMANIZI EMREDİYORUM”

Konuşmasında sert uyarılar yapan Rusya Devlet Başkanı, Suriye’deki Rus askeri varlığını tehdit eden her unsurun imha edilmesi talimatı verdi. Putin, “Size çok sert davranmanızı emrediyorum. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle de işbirliği yapın.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN RUSYA FEDERASYONU’NA KARŞI TEHDİTLERİ ORTADAN KALDIRMAK”

Suriye’deki Rus askeri varlığının amacına açıklık getiren Vladimir Putin, “Bizim oradaki faaliyetlerimiz herhangi bir anlaşılmaz, soyut jeopolitik çıkarımız olduğu anlamına gelmiyor. Tatbikat yapma isteğimiz, yeni savaş sistemleri deneme isteğimiz olduğu anlamına gelmiyor. Tabi bunlar da önemli, fakat önemli olan Rusya Federasyonu’nun kendisi için tehdit oluşturan her şeyin ortadan kaldırılmasıdır” açıklamasında bulundu.

“ÖSO VE SURİYE ORDUSU’NUN BİRLEŞMESİNE İMKÂN SAĞLIYORUZ”

Vladimir Putin ayrıca, Rusya’nın Suriye Ordusu’na silah, askeri mühimmat ve mali yardımlarda bulunduğunu ve Özgür Suriye Ordusu ile Suriye Ordusu’nun bir araya gelmesine imkan sağladıklarını ifade etti.

Vladimir Putin konuşmasının devamında “Suriye operasyonunda son teknoloji ürünü silahları kullanan Rus Hava Kuvvetleri ve Deniz Filosu, teröristlerin alt yapısına büyük darbe indirdi” sözleriyle Rus hava kuvvetlerini övdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.