Putin: Suriye’de değişime ihtiyaç var

Putin: Suriye’de değişime ihtiyaç var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye lideri Beşşar Esed’in geleceği ile ilgilenmediklerini, Moskova açısından Suriye’nin geleceğinin önemli olduğunu söyledi.

2012’nin değerlendirildiği basın toplantısında Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili soruya cevap veren Putin, “Biz Esed rejiminin kaderi ile ilgili değiliz. Orada neler olduğunu anlıyoruz. Bu aile 40 yıldır iktidarda. Kesinlikle değişime ihtiyaç var.” dedi.

Gelecekte neler olacağı konusunda dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Putin, “Biz basitçe mevcut muhalefetin iktidara gelip eski yönetimle savaşmasını istemiyoruz. Sonra bunlar muhalefete düşecek, diğerleri iktidara gelecek ve devam edip gidecek.” ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Rusya Federasyonu’nun bölgedeki pozisyonu ile de yakından ilgili olduklarını söyledi.

Suriye krizine bulunacak çözümün ülkeyi parçalayacak ya da sonu gelmeyen bir iç savaşa sevk etmemesi gerektiğini savunan Putin, “Benim düşünceme göre, askeri zaferlere dayalı çözümler kabul edilemez ve verimli olmaz.” tespitinde bulundu.

“ABD, RUSYA’NIN DÜŞMANI DEĞİL”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin düşmanları olmadığını, sorunların çözümü için sabırlı bir şekilde ele alınması ve uzlaşı için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

2012’nin değerlendirildiği basın toplantısından konuşan Rus lider, “42. Amerikan başkanının tezini tekrarlamak istiyorum: Bizler birbirimizin düşmanı değiliz. Ben de böyle düşünüyorum.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.