Putin sert konuştu: Stratejik denge bozuluyor

Putin sert konuştu: Stratejik denge bozuluyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sistematik olarak sürdürülen çalışmalar sonunda stratejik dengenin bozulmak üzere olduğu uyarısında bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı toplantıda konuşan Putin, “Dışardan yapılan sistematik adımlarla stratejik denge bozuluyor. ABD füze savunma sisteminin ikinci adımı gerçekleştirildi. NATO’nun doğu yönünde ilerlemesi sürüyor.” dedi.

“Arktik bölgesinin silahlandırılması tehlikesi devam ediyor” uyarılarında bulunan Putin, Rusya ordusunun 3-5 yıl içinde yeni bir kapasiteye ulaşması gerektiğini söyledi.

Jeopolitik durumda yaşanan değişimin Rusya açısından çok hızlı ve yeterli adımları zorunlu kıldığını belirten Putin, modern tehditlere karşı daha hareketli bir ordu yapısının kurulmasını talep etti.

Dünya üzerinde istikrarsız alanların giderek arttığına işaret eden Putin, “Ortadoğu ve Asya’da silahlı çatışmalar durulmuyor. Radikal akımlar ve kaosun komşu ülkelerden ihraç edime riski giderek artıyor.” dedi.

Mevcut tehditlerin üstesinden gelebilmek için Avrasya bölgesi ile daha sıkı bir entegrasyonun zorunlu olduğuna değinen Putin, birleşik ekonomik alanın pekiştirilmesi ve Avrasya Ekonomik Birliği’ne geçiş sürecinin hızlandırılmasını istedi.

Şanghay İşbirliği Örgütü ve BRICS ülkeleri ile ortaklıkların geliştirilmesinin öncelik olduğunu vurgulayan Putin, gerçek anlamda çok kutuplu bir dünya kurulmasının önemine değindi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.