Putin: Rusya’nın NATO ülkelerine saldıracağı deli saçması

Putin: Rusya’nın NATO ülkelerine saldıracağı deli saçması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın NATO ülkelerine saldırı yapabileceği yönündeki yaklaşımların tamamı ile saçma olduğunu söyledi.

İtalya’ya 10 Haziran’da yapacağı ziyaret öncesi İtalyan gazete Corriere della Sera’nın sorularını cevaplayan Putin, Rusya ile Batı arasında ilişkilerin çatışma değil, işbirliği üzerine kurulması gerektiğini söyledi. Rusya ve NATO arasında savaş ihtimalinin kabuslar gören deli saçması bir düşünce olduğunu ifade eden Putin, ABD’nin Atlantik bölgesinde liderliğini sürdürmek istediğini kaydetti.

RUSYA TEK TARAFLI OLARAK SİLAHSIZLANMAZ

Rusya’nın sadece kendi güvenliğine yönelik tehditlere karşı yanıt niteliğine savunma politikaları geliştirdiğini ifade eden Putin, “Tüm adımlarımız ölçülü ve Rusya’nın güvenliği sağlayacak seviyede. Biz her şeyi bize karşı yönelen tehditlere cevap olarak yapıyoruz. Kimse Rusya’dan tek taraflı olarak silahsızlanmasını beklemesin” uyarısında bulundu.

ABD TÜM DÜNYADAN FAZLA SAVUNMAYA PARA HARCIYOR

ABD’nin tüm dünyadan daha fazla askeri harcama yaptığını, NATO ülkelerinin askeri harcamalarının ise Rusya’dan 10 kat daha fazla olduğunu belirten Putin, “Rusya’nın bir kısım askeri birlikleri Tacikistan’da, Afganistan sınırında bulunuyor. Burada terör tehdidi yüksek. Rusya’nın Kırgızistan’da bulunan askeri üssü de benzer role sahip. Rusya bir kısım üslerini de kaldırıyor. Bu açıdan bizim politikalarımız küresel değil, saldırgan değil…” dedi.

AMERİKAN FÜZELERİ 17 DAKİKADA MOSKOVA’YA ULAŞIR

Amerikan askeri üslerinin dünyanın her tarafında olduğunu, Norveç kıyısında bulunan füzelerle dolu Amerikan savaş gemisinden fırlatılacak füzelerin Moskova’ya 17 dakikada ulaşabileceğini belirten Putin, “Rusya, Küba’da bulunan askeri üslerini boşalttı. Ancak NATO’nun altyapısı Rusya’nın sınırlarına doğru ilerliyor. ABD tek taraflı olarak silahsızlanma anlaşmalarından çekildi. ABD’nin füzeleri, üsleri ve radarları Avrupa bölgesinde, Akdeniz’de ve Alaska’da… Bu Rusya’nın saldırgan olduğunun bir göstergesi mi?” sorusunu yöneltti.

ABD’YE İRAN YETERLİ OLMADI, YENİ DÜŞMANA İHTİYACI VAR

ABD’nin Atlantik bölgesinde liderliğini sürdürme peşinde olduğunu, bunun için de Rusya ve Avrupa Birliği’nin yakınlaşmasına karşı çıktığını belirten Rus lider, “ABD’nin Atlantik bölgesinde liderliğini sürdürebilmesi için dış tehditlere ihtiyacı var. İran’ın yeteri kadar ürkütücü olmadığı anlaşılıyor. Kiminle korkutacaklar? Ukrayna krizi nasıl patlak verdi? Kiev’deki karışıklıklar CIA tarafından yönetildi. Biz de olana bitene tepki göstermek zorunda kaldık…” şeklinde konuştu.

Ukrayna krizinin kasıtlı olarak çıkarıldığını, Batılı ülkelerin profesyonel olmayan eylemlerinin sonucu çıktığını savunan Putin, Şubat 2014’de Ukrayna devrik lideri Viktor Yanukoviç ve muhalefet partileri arasında imzalanan ve Batılı liderlerin de garantör olduğu anlaşmaya sadık kalınmamasını buna örnek gösterdi.

DONBAS, KIRIM GİBİ OLMAZ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması gibi Donbas’ın da Rusya’ya bağlanacağı yönündeki çekincelerin yersiz olduğunu söyledi. Rus lider, “Kırım’ın Kiev’den koparılmasını hedeflemedik. Kırımlıların kendi geleceklerini belirleme haklarına yardımcı olduk. Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk ve Lugansk’ta halk bağımsızlık yönünde tercihte bulundu. Ukrayna halkının tercihine saygılı olunmalı. Eğer birileri bu bölgenin Ukrayna’da kalmasını istiyorsa, halka daha güvenlik ve daha rahat yaşayabileceklerini kanıtlaması gerekiyor…” ifadelerini kullandı.

Putin, doğu Ukrayna’nın ekonomik ve sosyal açıdan acil rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu da vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.