Putin, Ruhani ile görüştü

Putin, Ruhani ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvelerinin yapıldığı Ufa’da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

Görüşmede Ruhani, İran nükleer programının çözülmesinde katkıları nedeni ile Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti. Ruhani, “İran nükleer sorununun çözümünde destekleri nedeni ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başta olmak üzere Rus yetkililere teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

İran’ın Rusya’nın güvenilir ticari ortağı olduğuna değinen Putin de, “Küresel ekonomide yaşanan zorluklar ve bilinen sınırlamalara rağmen ilişkilerimiz pozitif yönde gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da basına yaptığı değerlendirmede, İran nükleer programı ile ilgili P5+1’in sürdürdüğü görüşmelerde önümüzdeki saatlerde anlaşma sağlanabileceğini açıkladı.

Ryabkov, “Önümüzdeki birkaç saat içinde anlaşmanın imzalanması olasılığını reddedemem…” dedi. Ryabkov, 6 ülke ve İran’ın siyasi bir kararı vereceklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov dün yaptığı açıklamada Viyana görüşmelerinde anlaşmaya yakın olunduğunu, tek sorunun silah ambargosu ile ilgili olduğunu ifade etmişti. Rus Bakana göre terörle mücadele edebilmesi için İran’a silah ambargosunun kaldırılması gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.