Putin: Obama’nın APEC’e gelmemesi normal, ben de aynısını yapardım

Putin: Obama’nın APEC’e gelmemesi normal, ben de aynısını yapardım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, APEC zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali kentinde iş dünyası ile gerçekleştirdiği zirvede, ABD Başkanı Barack Obama’nın zirveye katılmamasını normal olarak karşıladığını söyledi. İki liderin zirvede bir araya gelmesi ve Suriye krizi başta olmak üzere sorunları ele alması bekleniyordu.

ABD’de iç politikada yaşanan sürecin kolay olmadığına değinen Putin, “ABD Başkanının zirveye katılmama kararı normal. Ben de onun yerinde olsam aynı şekilde zirveye katılmazdım…” dedi. Putin içerde bütçe ve hükümet sorunları varken, uluslararası ajandanın ikinci planda kaldığına değindi.

APEC zirvesi için toplanan tüm ülkelerin ABD’nin bütçe krizini bir an önce aşmasını istediklerini kaydeden Putin, “Başkan Obama’ya başarı diliyoruz. ABD’de yaşanan krizin aşılması hepimizin çıkarına. ABD dünyanın en büyük ekonomisi. Küresel ekonomi ise önemli ölçüde bu ülkenin kendini ne kadar emin hissettiği ile bağlantılı.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, zirvede yaptığı konuşmada da küresel ekonomik krizin akut döneminin geçtiğini ancak hızla iyileşmenin henüz ortaya çıkmadığını kaydetti. Mevcut ekonomik modelin sorunlarının yapısal ve uzun süreli nitelik taşıdığını savunan Rus lider, çözüm için reel sektörün gelişmesi, yapısal reform ve kaliteli istihdam önerisinde bulundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.