Putin, Kırım’ı Kudüs’e benzetti

Putin, Kırım’ı Kudüs’e benzetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mart ayında Kırım ve Sivastopol’un referandumla Rusya’ya bağlandığını, bu karardan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Putin konuşmasında, Kırım’ı Kudüs’e benzetti.

Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının Rusya halkı için tarihi bir önemi olduğuna değinen Putin, “Kırım, eski Korsun ve Sivastopol, Rusya için büyük bir kutsal ve medeniyet değeri var. İslamiyet ve Musevilik dinlerine mensup olanlar için tıpkı Kudüs’teki Tapınak Tepesi kadar kutsal bir öneme sahiptir. Biz de bunu bu şekilde kabul ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Kremlin’de gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda konuşan Rus lider, “Bizim insanımız Kırım’da yaşıyor. Bu topraklar bizim için stratejik. Rus devleti ve Rus halkının oluşmasında burası çok büyük bir öneme sahip. Tüm Rusya’nın Hristiyanlaşmasında rol oynayan Knez Vladimir (960-1015) burada vaftiz oldu.” bilgisini verdi.

Hristiyanlığın birleştirici manevi bir güç olduğunu ifade eden Putin, “Böylece tüm doğu Slav kabile ve aşiretleri bir araya gelme imkanı buldu. Rus ulusunun oluşması sağlandı ve ortak devlet kuruldu.” bilgisini paylaştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.