Putin: IŞİD’e destek veren ülkeler arasında G20 üyeleri de var

Putin: IŞİD’e destek veren ülkeler arasında G20 üyeleri de var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘IŞİD’e 40 ülkeden finansal destek sağlandığını, bu ülkeler arasında G20 üyelerinin de olduğunu iddia etti.

G20 liderler zirvesinin kapanış oturumunda konuşan Rusya lideri, terör örgütü IŞİD’e finansal destek sağlayan ülkeler arasında G20 üyesi ülkelerin de olduğunu vurguladı.

Bir araya geldiği G20 ülkeleri liderlerine, IŞİD’in finansman kanallarına ilişkin bilgiler verdiğini açıklayan Putin, “Meslektaşlarıma, teröristlerin yasadışı petrol ticaretinin boyutlarını ortaya koyan, uzaydan ve uçakla çekilen fotoğrafları gösterdim. (Fotoğraflarda görülen) petrol yüklü konvoyların uzunluğu onlarca kilometreyi buluyor” ifadelerini kullandı.

Habere göre Putin, terörle mücadele için uluslararası bir koalisyonun kurulmasının halen mümkün olduğuna inandığını ifade etti. IŞİD’e karşı uluslararası işbirliğinin önemine değinen Putin, ABD’nin bu çağrıya olumsuz yanıt verdiğini kaydetti.

SURİYELİ MUHALİFLERE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Putin, Rusya’nın Suriyeli muhaliflere IŞİD’e karşı destek vermeye hazır olduğunu açıkladı. Rusya lideri, bunun siyasi çözüm sürecinin temelini oluşturabileceğini aktardı. Putin, “Suriye’de silahlı muhaliflerin bir kısmının Rusya’nın da desteğiyle IŞİD’e karşı yoğun askeri eylemler başlatılmasını mümkün görüyor. Biz havadan destek vermeye hazırız. Eğer bu gerçekleşirse, siyasi çözüm süreci için iyi bir temel teşkil edebilir” dedi.

Putin, bu çerçevede; ABD, AB, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran’ın desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.