Putin İklim Değişikliği Zirvesi’nde aile fotoğrafına girmedi

Putin İklim Değişikliği Zirvesi’nde aile fotoğrafına girmedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Paris´teki BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde aile fotoğrafına girmedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 21’inci Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi (COP21) başladı. New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi dışında düzenlenen en yüksek katılımlı konferans olma özelliğine sahip COP21 Paris, kapılarını Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın sabah 8’den itibaren katılımcı ülke devlet başkanlarını karşılamasıyla açtı.

COP21’de ilk olarak başkanlık seçimine geçildi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, cumaya kadar sürecek zirvenin başkanı seçildi. Zirvenin resmi açılışı ise yerel saatle 11’de Paris’teki eş zamanlı terör saldırılarına hayatını kaybedenler için düzenlenecek saygı duruşuyla birlikte gerçekleştirilecek.

159 ülkenin devlet ve hükümet başkanının yer aldığı toplamda ise 195 ülkeden temsilcilerin katıldığı organizasyonda Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Saldırılar nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Fransa’da zirvenin güvenliğini ise 2 bin 800 polis ve asker sağlıyor.

Paris´teki BM İklim Değişikliği Zirvesi’nde liderler aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu aile fotoğrafında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olmadığı görüldü.

ERDOĞAN’A ‘ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?’ SORUSU

Paris’teki BM İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rus haber ajansı Ria Novosti’nin Moskova’dan özür dileyip dilemeyeceği sorusuna cevap vermedi. Haber ajansı konu ile ilgili verdiği haberde şu ifadeleri kullandı:

“Paris’de düzenlenen zirvede, Ria Novosti muhabiri Erdoğan’a Su-24 uçağının düşürülmesi olayının ardından Rusya’dan özür dileyip dilemeyeceğini sordu. Erdoğan soruyu cevapsız bıraktı. Erdoğan gazetecilerin Moskova ile ilişkileri hakkındaki soruyu da yanıtlamadı. Erdoğan, “Önce Başbakan ile görüşüp sonra açıklama yapacağım” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.