Putin, Esed’le telefonda görüştü

Putin, Esed’le telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’i telefonla arayarak görüştü. Kremlin’nden yapılan açıklamada görüşmenin Rusya’nın inisiyatifi ile gerçekleştiği kaydedildi.

 

Putin görüşmede, Suriye krizinin çözümü ile ilgili ortakları ile yaptığı çalışmalara vurgu yaptı. Rus lider Esed’in Suriye hükümet delegasyonunu gönderme yönündeki kararını olumlu değerlendirdi ve önemli muhalif grupların konferansa katılımla ilgili yapıcı tutum ortaya koyacakları konusunda umutlu olduğunu söyledi.

 

Kremlin açıklamasında Putin ve Esed’in Suriye’de kimyasal silahların imhası ve uluslar arası denetimin çalışmaları ile ilgili gelişmeleri müzakere ettiğini kaydetti. Putin, Suriye yönetiminin BM Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ile oluşturduğu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Suriye’de insani durumun da değerlendirildiği görüşmede Putin, Hristiyan ve diğer dini azınlık grupların aşırılıkçılar tarafından hedef alınmasına ilişkin haberlerden endişelerini dile getirdi. Rus lider görüşmede, sivil halkın sıkıntılarının giderilmesi dinler arası barışın sağlanması için Suriye yönetiminin elinden geleni yapacağını ümit ettiğini söyledi.

 

Esed de görüşmede Suriye halkına destek ve yardımı nedeni ile Rusya yönetimine teşekkür etti.

 

Görüşmede ikili ilişkilerin daha ileriye taşınmasına taraflar karşılıklı olarak ilgi duyduğunu ortaya koydu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.