Pompeo, Nikki Haley’in “Kaşıkçı” ile ilgili açıklamalarını desteklemedi

Pompeo, Nikki Haley’in “Kaşıkçı” ile ilgili açıklamalarını desteklemedi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “ABD’nin Suudi Arabistan ile önemli bir ortak olduğunu ve bu durumun ABD’nin güvenliğine hizmet ettiğini” söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde konuştuktan sonra çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Pompeo, görevini devretmek üzere olan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’nin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinde Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ı sorumlu tutan açıklamasını desteklemedi.
POMPEO, HALEY’İN KAŞIKÇI AÇIKLAMASINI DESTEKLEMEDİ
BM binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Pompeo, bir gazetecinin Haley’in açıklamaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz sorusuna? ”Cemal Kaşıkçı’nın çirkince öldürülmesinden çok sayıda kişiyi sorumlu tuttuk. Soruşturmaya devam ediyoruz ve sorumluların hesap vermesi gereken noktaya geleceğiz. Haley’nin Amerika’nın bölgedeki çıkarlarının önemli olduğu konusunda benimle aynı görüşte olduğundan eminim.” yanıtını verdi.

Pompeo “Suudi Arabistan ile çalışma ve Amerika’yı güvenli kılma niyetinde” olduklarını ifade etti.

Yıl sonunda görevini bırakacak olan Nikki Haley, ”Kaşıkçı cinayeti ile ilgili  Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman’dır. Cezasız kalmamalılar.” açıklamasında bulunmuştu.
“İRAN’A YÖNELİK YAPTIRIMLARIN ARTMASI LAZIM”
ABD’li bakan, BMGK’da yaptığı konuşmada İran’a yönelik yaptırımların artırılması gerektiğini söyledi.

2020 yılında sona erecek İran’a yönelik silah ambargosu kararının da sürmesi gerektiğini belirten Pompeo “İran El Kaide’yi barındırıyor, Afganistan’da Taliban militanlarını destekliyor, Lübnan’daki teröristleri silahlandırıyor, Somali’de teröristlere yasadışı ticareti kolaylaştırıyor. Şii milisleri Irak’ta eğitiyor ve donatıyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.