PEW: Türklerin yarısı, devletin eleştirilmesine karşı

PEW: Türklerin yarısı, devletin eleştirilmesine karşı

PEW Araştırma Merkezi’nin yayınladığı bir anket, Türk halkının neredeyse yarısının devletin açıkça eleştirilmesine karşı çıktığını ortaya koydu.

38 ülkeden 40 binden fazla kişiyle görüşülerek yapılan araştırmada Türk halkı, devletin eleştirilmesine en tahammülsüz toplum çıktı. Reuters’ın geçtiği habere göre devletin rahatça eleştirilebilmesine yönelik destek ABD’de yüzde 95’i, Almanya’da 93’ü buldu. Batı tarafından büyük oranda ‘otoriter’ olarak görülen Rusya’da bile yüzde 72’yi bulan bu oran, Türkiye’de ise yalnızca yüzde 52’de kaldı.

Türk halkı ayrıca siyasi gösterilere yönelik haberlerin kısıtlanmasına yüzde 40 civarında destek vererek en yakın takipçisini neredeyse ikiye katladı. Afrika, Asya, Ortadoğu ve Latin Amerika ülkelerinin de arasında yer aldığı ülkelerde yapılan anket, 5 Nisan’la 21 Mayıs arasındaki dönemde gerçekleştirildi. Aynı ankette ortaya çıkan bir diğer çarpıcı sonuç ise Türkiye’de terör örgütü IŞİD’in faaliyetlerine sempati duyanların oranının yüzde 8’e yakın çıkması oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.