Peres, İran’a yüklendi; nükleer silah geliştiriyorlar

Peres, İran’a yüklendi; nükleer silah geliştiriyorlar

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova’da Rusya-Yahudi Tolerans Müzesi’nin açılışını yaptı.

Lavrov, Nobel Barış Ödülü sahibi Peres’in açılışta bulunmasının sembolik bir anlamı olduğunu, müzenin uluslar arası toplantı ve konferanslar için de kullanılabileceğini söyledi. Projeye katkıda bulunanlara teşekkür eden Rus Bakan, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in mesajını açılış töreninde okudu.

Açılışta bir konuşma yapan Peres de İran’ı Yahudi soykırımını tanımamak ve yeni soykırımları teşvik etmekle suçladı. İran halkının düşmanları olmadığını ifade eden Peres, “Tehlike güç düşkünü İran yönetiminden geliyor… Onlar dinin nükleer silah üretimini yasakladığını iddia ediyorlar. Bir taraftan da nükleer silah geliştiriyorlar…” dedi.

Rusya’nın İran’ın nükleer silahlara sahip olmaması konusu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Peres, “Rusya Devlet Başkanı Putin veABD Başkanı Barack Obama’nın güçlerini birleştirmeleri; insanlığı, terör, kan ve umutsuzluktan kurtarmaları için dua ediyoruz…” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.