Pentagon’un istihbarat paylaşma şartı

Pentagon’un istihbarat paylaşma şartı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Michelle Baldanza, Rusya ile IŞİD’le mücadele alanında işbirliği yapmayı planlamadıklarını söyledi. Yetkili, Moskova’nın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed konusundaki tutumu değişinceye kadar istihbarat paylaşımı yapmayacaklarını vurguladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, dün düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın ABD ile IŞİD militanlarının konumlarıyla ilgili istihbarat değişimine hazır olduğunu ve Washington’dan da aynısını beklediklerini söylemişti.

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan Baldanza ise Rudskoy’un bu sözlerine ilişkin “Rusya, Esed’i destekleme stratejisini değiştirinceye ve bunun yerine IŞİD’e odaklanıncaya kadar Rusya ile işbirliği yapmayacağız.” dedi.

Rudskoy, Suriye’de militanların yerlerini belirlemek için çok katmanlı bir istihbarat sistemi kurduklarını belirtmişti. Suriye’deki terörist mevzilerinin koordinatları konusunda Suriye ordusundan ve vatansever muhalif güçlerden düzenli olarak bilgi aldıklarını kaydeden Rus yetkili, bu alanda ABD ile işbirliğine hazır olduklarını da kaydetmişti.

Rusya, Suriye’de operasyonlara başladığı 30 Eylül 2015’ten bu yana ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ile IŞİD’e yönelik istihbarat değişimi yapılmasını öneriyor. Ancak Washington, Suriye’de Rusya ile işbirliğine şu ana kadar yeşil ışık yakmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.