Paul, İsrail’de ABD’nin dış yardımlarının kademeli olarak kesilmesi çağrısında bulundu

Paul, İsrail’de ABD’nin dış yardımlarının kademeli olarak kesilmesi çağrısında bulundu

Amerikalı Senatör Rand Paul, ABD’nin İsrail’in de aralarında bulunduğu deniz aşırı ülkelere dış yardımlarının kademeli olarak kesilmesi çağrısında bulundu.

Paul, İsrail ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin aralarında İsrail gibi müttefiklerinin de bulunduğu deniz aşırı ülkelere para göndermekte zorlandığına işaret ederek, ”Parasız kaldığımız takdirde İsrail’in dostu olmak zorlaşır” dedi.

Dış yardıma öteden beri karşı olduğu bilinen Kentucky eyaletinden Cumhuriyetçi Senatör Paul, bu görüşünün çoğunluk tarafından kabul görmediğinin farkında olduğunu da vurguladı.

Paul, Washington’ın dış yardımları keserken, Pakistan ve Mısır gibi ülkelerden başlaması gerektiği önerisini de gündeme getirdi.

Amerikalı senatörün bu değerlendirmeyi, ABD’nin en fazla yardım ettiği ülkelerden İsrail’de yapması dikkat çekici bulundu.
   
Öte yandan Charlotte Observer gazetesinin haberine göre, Senatör Rand Paul’un 19 yaşındaki oğlu North Carolina’da bir havaalanında içki ve saldırgan hareketler nedeniyle tutuklandı.      

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.