Papa 16. Benediktus’tan Suriye için barış girişimi

Papa 16. Benediktus’tan Suriye için barış girişimi

Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, kardinallerden oluşan heyetinin Suriye’ye gidişini çatışmaların şiddetlenmesi nedeniyle iptal ettiğini, bunun yerine barış için yeni bir girişim başlattığını açıkladı.

Papa, bugünkü genel oturumun ardından yaptığı açıklamada, “Suriye’de yaşanan şiddetli çatışmalar ve bunun yarattığı trajik durumu, büyük dikkatle yakından takip ediyorum. Hemen hemen her gün kayıplar artarken, pek çok sivil tarif edilemeyen acılar çekiyor, pek çoğu da evlerini terk etmeye zorlanıyor” dedi.

Suriye halkı ve bu ülkede yaşayan Hristiyan toplumuyla dayanışmasını dile getiren ruhani lider, Kilise’nin manevi yakınlığını göstermek için bir heyet göndermeyi umduğunu ancak çeşitli gelişmeler nedeniyle bu girişimi hayata geçirmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Papa 16. Benediktus, kendisini temsilen daha önce Şam’a göndermeyi planladığı Kardinal ve Rahipler Meclisi (Sinod) üyelerinden oluşan heyetin yerine; Papalık Cor Cunum Konseyi Başkanı (Toplumsal İşlerden Sorumlu Bakanlık) Kardinal Robert Sarah’a özel bir misyon verdiğini duyurdu.

Papa, 10 Kasım’a kadar Lübnan’da olacak Kardinal Sarah’ın, bu ülkede, Suriye’deki Katolik inananlar ve kilise temsilcileriyle buluşacağını, göçmen kamplarını ziyaret edeceğini ve Katolik kuruluşların yardım koordinasyonuna katkıda bulunacağını belirtti.

Tanrı’ya Suriye’nin iyiliği için dua ettiğini dile getiren Papa, “Tüm çatışan taraflara ve kalbinde Suriye’nin iyiliğini isteyen herkese, diyalog yoluyla barışı arama çağrısı yapıyorum. Mümkün olan her şeyi yapmamız gerekir, yoksa bir gün çok geç olabilir” diye konuştu.
        
Obama’ya tebrik
        
Öte yandan, Vatikan’dan yapılan bir başka açıklamada ise ruhani lider ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 16. Benediktus’un, ABD Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Barack Obama’yı, Washington’daki Papalık temsilcisi aracılığıyla tebrik ettiği bildirildi.

Papa, tebrik mesajında başarı dileklerini sunarken, Tanrı’nın halkına ve dünyaya karşı sorumluluğu bulunan Obama’ya yardımcı olması temennisinde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.