Pakistan’dan Yemen açıklaması

Pakistan’dan Yemen açıklaması

Pakistan parlamentosu Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin Yemen’deki Şii Husi isyancılarına yönelik harekatına askeri katkıda bulunmama kararı aldı.

Yapılan oylamada milletvekilleri ülkenin Yemen konusunda tarafsızlığını korumasını kararlaştırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Suudi Arabistan daha önce Pakistan’dan Husilere karşı başlatılan askeri harekata gemi, uçak ve asker katkısında bulunmasını istemişti.

Birleşmiş Milletler Yemen’de 19 Mart’tan bu yana 560’tan fazla kişinin öldürüldüğünü tahmin ediyor.

Suudilerin önderliğindeki koalisyon, sadece askeri kampların, hava üslerinin, silah depolarının ve isyancı güçlere ait karargahların hedef alındığını ama sivil bölgelerin de sık sık isabet aldığını belirtiyor.

Pakistan parlamentosu Yemen harekatına askeri katkı sağlanması konusunu Pazartesi günü ele almaya başlamıştı. Birçok milletvekili Yemen’e asker gönderilmesine karşı çıktı.

Bugün benimsenen kararda Pakistan’ın arabulucu rol oynaması gerektiği belirtildi.

Bölge uzmanları, Sünni çoğunluğun yanı sıra Şii azınlığa da sahip olan Pakistan’ın, Yemen’e asker göndermesi durumunda iki toplum arasında kalmaktan çekindiğini kaydediyor.

Bu haftanın başlarında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Pakistan’a giderek Suudilerden gelen askeri yardım talebinin reddedilmesini istemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.