Pakistan’da üniversiteye saldırı: En az 25 ölü, onlarca yaralı

Pakistan’da üniversiteye saldırı: En az 25 ölü, onlarca yaralı

Pakistan’ın kuzeybatısında yer allan Çarsedda bölgesindeki Baça Khan Üniversitesi’ne silahlı saldırı düzenlendi. İki büyük patlama gerçekleşti. Saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca yaralının olduğu belirtildi.

Saldırı, sabah saatlerinde Hayber-Pahtunhva vilayetindeki Bacha Khan Üniversitesi’nde gerçekleşti. Bölgede etkili olan yoğun sisten de faydalanarak binaya giren silahlı militanlar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar uzun süre devam etti. Yerel televizyon kanalları, silahlı saldırganların üniversitenin sınıflarına ve yurtlarına girip öğrencilere ve öğretmenlere ateş açtığını bildirdi.

Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü ve ambulans sevkedildi. Saldırıyı gerçekleştiren terörist sayısı netleşmezken ordu sözcülüğü tarafından, şu ana kadar yaşanan çatışmalarda dört teröristin öldürüldüğü ifade edildi. Kanlı saldırıyı Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) üstlendi.

Faruk Khan adlı tanık ise olay şöyle anlattı: “Üç teröristi gördüm. Onlardan biri çatının üzerinden ateş açıyordu. Diğeri Pansiyon 1’in yakınındaydı. Üniversitenin güvenlik görevlilerinden de 4 kişiyi gördüm, yaralanmışlardı ve ambulansa alındılar.”

Üniversitede bugün gerçekleştirilen bir şiir etkinliği sebebiyle 3 bin öğrenci ile 600 kadar ziyaretçi olduğu belirtiliyor.

Üniversite çalışanları ve öğrenciler, mahsur kaldıkları sınıflardan tahliye edilmeyi bekliyor. Polis yetkilileri üniversiteye düzenlenen operasyonun sürdüğünü kaydetti. Pakistan’ın Peşaver şehrindeki bir okula 2014 yılında düzenlenen Taliban saldırısında 130’dan fazla öğrenci öldürülmüştü. Çarsedda, Peşaver’e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.