Pakistan’da Şii camine bombalı saldırı

Pakistan’da Şii camine bombalı saldırı

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde bir Şii camisine silahlı Taliban militanları tarafından bombalar da kullanılarak düzenlenen saldırıda en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Polis, saldırganların cuma namazı sırasında caminin içine girerek etrafa ateş açtığını açıkladı. Daha sonra da caminin içinde 3 patlama gerçekleştiğini belirtti. Pakistan Talibanı, kanlı eylemi aralık ayında gerçekleştirdikleri okul saldırısının ardından örgüte karşı düzenlenen askerî operasyonların ve baskının rövanşı şeklinde niteledi.

Taliban 16 Aralık’ta düzenlediği okul baskınıyla çoğu çocuk 150’den fazla kişiyi katletmişti. Örgüt adına bir videoda konuşan komutan Halife Ömer Mansur “Bu sadece rövanş saldırılarının ilki. Gerisi için bekleyin.” şeklinde tehditlerde bulundu.

Son dönemde mezhepsel temelli saldırıların yaşandığı ülkenin eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ise İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian’a verdiği mülakatta Afganistan Talibanı’na destek verilmemesi çağrısında bulundu. Ülkesi Pakistan’da cumhurbaşkanı olduğu 2001-2008 yılları arasında Taliban’a destek vermekle suçlanan Müşerref, Afganistan’da Taliban desteklenerek yürütülen “vekalet” mücadelesinin son bulması gerektiğini söyledi.

Müşerref cumhurbaşkanlığı döneminde Afgan yönetiminin Hindistan’ı Pakistan’a karşı desteklediğini ancak Eylül ayında Eşref Gani’nin Afganistan cumhurbaşkanı olmasıyla bu durumun tamamen değiştiğini dile getirdi. Müşerref Gani için “Bölge barışının son umudu.” ifadelerini kullandı. Eski cumhurbaşkanı,  “Gani ile tamamen işbirliği içinde olmak zorundayız.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.