Pakistan’da patlama: Ölü sayısı 60’a çıktı

Pakistan’da patlama: Ölü sayısı 60’a çıktı

Pakistan – Hindistan sınırındaki Vagah sınır kapısı yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıda ölü sayısı 60’a yükseldi. Olayda en az 110 kişi de yaralandı. Ölenlerin 10’u kadın, 7’si ise çocuk.

Saldırı sebebiyle Lahor şehrindeki hastanelerde acil durum ilan edildi. Olay yeri civarındaki binalarda ciddi hasar oluştuğu bildirildi. Sınır kapısının yakınlarındaki bir restoranın önünde gerçekleşen saldırıyı, bir intihar bombacısının gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Patlama, Vagah sınır kapısında bayrak indirme törenini izlemeye giden vatandaşların döndüğü esnada gerçekleşti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, saldırıyı şiddetle kınadığını duyurdu. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ”Terörizmin gerçekleştirdiği bu alçakça eylemi şiddetle kınıyorum” açıklamasında bulundu.

SALDIRIYI TTP ÜSTLENDİ

Saldırıyı, Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) şemsiyesi altındaki Cemaatul Ahrar grubu üstlendi. Grup sözcüsü Ehsanullah Ehsan’ın saldırıyı kendi adamlarından birinin yaptığı yönünde bilgi verdiği ifade edildi. Saldırıyı başka grupların üstlenmesini reddeden Ehsan’ın, yakın bir zamanda kanlı saldırı ile ilgili görüntüleri yayınlayacaklarını bildirdiği kaydedildi. Ehsan ayrıca, saldırının ülkenin kuzeyinde Pakistan ordusunun başlattığı kapsamlı operasyonlara cevaben gerçekleştirildiğini aktardı.

Vagah sınır kapısında her gün Pakistanlı ve Hintli askerlerin horoz dövüşünü andıran barışçıl bayrak çekme töreni yapılıyor. Töreni izlemek için her iki ülke vatandaşları sınır kapısına akın ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.