Pakistan Yüksek Mahkemesi’nden Türk okullarıyla ilgili önemli karar

Pakistan Yüksek Mahkemesi’nden Türk okullarıyla ilgili önemli karar

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle, Pakistan Hükümeti’nin 20 yılı aşkın zamandır ülkede bulunarak Pakistan halkına eğitim faaliyetiyle destek olan Türk eğitimcileri sınırdışı etme kararıyla ilgili Yüksek Mahkeme geçici durdurma kararı aldı.

Erdoğan’ın eğitim faaliyetlerine olan nefreti sebebiyle kapattırmaya çalıştığı Türk okullarından Pak-Turk eğitim işletmelerine bağlı olanlarla ilgili Peşaver Yüksek Mahkemesi yeni bir karar aldı

Pakistan’da Hizmet Hareketine yakın Türk girişimcilerin açtığı 21 okulda 10 bini aşkın öğrenci eğitim görürken, bu okulların AKP’nin dünya çapında gasp için kurdurduğu Maarif isimli şirkete devredilip, 100’ü aşkın Türk öğretmenin de aileleriyle birlikte sınırdışı edilmesi kararı geçici olarak durduruldu.

Peşaver Yüksek Mahkemesi, kararın yürütmesini 1 Aralık tarihine kadar durdurarak Pakistan Hükümeti’nden kararın gerekçelerini ve izâhatini istedi.

Hükümet kendisine tanınan bu süre içerisinde Erdoğan’ın kapatma ve sınırdışı etme isteğini neden yerine getirdiğiyle ilgili yüksek yargı makamına bilgi vermek mecburiyetinde bulunuyor.

Peşaver Eyaleti Yüksek Mahkemesi’nin alacağı kararlar ülke çapında geçerli oluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.