Pakistan, New York Times gazetesi temsilcisini sınırdışı etme kararı aldı

Pakistan, New York Times gazetesi temsilcisini sınırdışı etme kararı aldı

Pakistan’ın, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ın (NYT) bu ülkedeki temsilcisini, “sakıncalı faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle sınırdışı edeceği belirtildi.


NYT’nin İslamabad Büro Şefi Declan Walsh’ın, Pakistan’da bugün başlayan seçimlerin hemen öncesinde ülkeyi terk etmesinin istendiği ifade edildi.


Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Jill Abramson’ın ise Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik’e, kararı protesto eden bir mektup yazdığı öğrenildi.

Twitter hesabından “Pakistan seçimleri arifesinde ülkeden ayrılmam istendi” iletisini gönderen Walsh, “Tamamen sürpriz oldu” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Walsh, son günlerde Pakistan’daki siyasi kayırma ve eski başbakanlardan Benazir Butto’nun suikastını inceleyen savcının vurularak öldürülmesi hakkında haberler yazıyordu.


Uzun süre yabancı ülkelerde muhabir olarak görev yapan 39 yaşındaki Declan Walsh, 2012’nin Ocak ayından bu yana NYT için çalışıyordu. İngiltere’nin Guardian gazetesinde de görev alan Walsh, 9 yıldır Pakistan’da yaşıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.