Orta Afrika’da Müslümanların geleceği tehlikede

Orta Afrika’da Müslümanların geleceği tehlikede

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde çetelerin saldırıları, ülkedeki Müslüman nüfusunun geleceğini tehdit ediyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde başkent Bangui başta olmak üzere, ülkenin birçok bölgesinde Müslümanlara yönelik kanlı saldırılar düzenleniyor. Ülkede binlerce Fransız ve Afrikalı arabuluculuk faaliyetlerini sürdürmesine rağmen, Müslümanlara yönelik şiddet dinmek bilmiyor. Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlar ülke nüfusunun yüzde 15’ini oluşturuyor. Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, 4,6 milyonluk Müslüman nüfusunun 800 bini saldırılardan dolayı, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Şiddet olaylarından kaçan Müslümanların yarısı başkent, Bangui’de yaşıyordu. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) temsilcisi  Peter Bouckaert “Ülkede yaşanan bu cinayetleri bir an önce durdurmak zorundayız, aksi halde ülkedeki Müslüman cemaatinin geleceğinin tehlikeye girecek” dedi.

Orta Afrika Başbakanı Andre Nzapayeke yerel bir radyoya yaptığı açıklamada ise ülkede Müslümanları istemeyenlerin olduğunu belirtirken “Müslümanlar ülkeden ayrılsalar gelecekte ne olacak? Protestanlar Katolikleri, sonra da Baptistler Evanjelistleri ve sonunda animistleri mi ülke dışına atacaklar? Kontrolü elimize almak zorundayız” dedi.

Geçtiğimiz cuma günü saldırılardan dolayı Müslümanlar büyük konvoylar yardımıyla başkent Bangui’den çıkarıldı. Müslümanları taşıyan kamyonlara çeteler saldırıda bulunurken, çevrede bulunanlar konvoydakileri yuhaladı. Kamyondan düşün bir müslüman, çeteciler tarafından katledildi. Çocuklarını kamyona alamayan müslüman kadınlar ise yurt dışına giden araçlardaki yabancılara çocuklarını vermeye çalıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.