Orduya ‘savaşa hazır ol’ emri verdi

Orduya ‘savaşa hazır ol’ emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordunun doğu birliklerinde sürpriz bir şekilde savaşa hazırlık denetiminin yapılmasını istedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yaptığı açıklamada, Putin’in kararnamesi çerçevesinde yerel saat ile 10.00’dan itibaren doğu askeri birliklerinin tamamında önceden haber verilmeksizin ani bir genel savaşa hazırlık denetimi yapılmaya başlandığını söyledi. Transbaykal ve Uzakdoğu bölgelerinde görev yapan birlikleri, Habarovsk’ta merkezi bulunan Rusya Silahlı Kuvvetleri Doğu Orduları bünyesinde görev yapıyor. Alarm durumuna geçirilen tüm doğu birlikleri tam teçhizatlı olarak uzun mesafeler kat edecek, kıyı savunması, lojistik ve sağlık destek ve diğer birimlerle koordineli pratik çalışmalar gerçekleştirecek. Putin, iki yıl önce başlattığı sürpriz savaşa hazır olma denetimlerini farklı askeri birlikler ve tüm orduyu kapsayacak şekilde yapmaya devam ediyor. Rus lider, son olarak ağustos ayında da benzer bir denetim emri vermişti.

Öte yandan, Ukrayna’nın doğusunda yaşanan iç savaşta Moskova’yı Rus yanlısı ayrılıkçılara destek vermekle suçlayan Avrupa Birliği’nin (AB) yeni yaptırım paketinin cuma günü yürürlüğe gireceği açıklandı. Geçen hafta özellikle Rus petrol şirketlerini hedef alan yeni yaptırımlar konusunda mutabakata varan AB ülkeleri, Ukrayna’da sağlanan ateşkesin ardından Rusya’nın tavrını gözlemlemek için yaptırımların uygulamaya geçmesini bir süre ertelemişti. Rusya, yeni yaptırımlar hayata geçtiği takdirde sert şekilde karşılık vereceğini duyurmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.